Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

Νέα & Ανακοινώσεις

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 33
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του 1ου ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ!

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

 

Στο σχολείο μας λειτουργούν 7 τομείς και ο κάθε τομέας περιλαμβάνει διάφορες ειδικότητες. Στις εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζονται συνοπτικά οι τομείς και οι ειδικότητες.

Το ΕΠΑΛ είναι ένα σχολείο με προοπτικές!

Η Α΄ τάξη είναι ίδια με του Γενικού Λυκείου. Στη Β΄ οι μαθητές επιλέγουν κατά την εγγραφή τους τομέα και στη Γ΄ τάξη επιλέγουν πλέον την ειδικότητα που επιθυμούν.

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν απολυτήριο ισότιμο με αυτό του γενικού λυκείου και επιπλέον πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4. Μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία, Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές.

Ακόμη, για έναν απόφοιτο παρέχεται η επιλογή του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας, που περιλαμβάνει εργασία για 4 ημέρες την εβδομάδα (με μισθό και ασφάλιση) και μια ημέρα εργαστηριακό μάθημα στο χώρο του σχολείου. Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 9 μήνες. Μετά την ολοκλήρωσή του και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων οι μαθητευόμενοι αναβαθμίζουν το πτυχίο τους σε επίπεδο 5.

Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης μόνο με το βαθμό του πτυχίου στα διετή προγράμματα των Πανεπιστημίων, τα οποία μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή τους οδηγούν σε πτυχίο επιπέδου 5.

Το σχολείο μας πραγματοποιεί κάθε έτος πληθώρα δραστηριοτήτων και συμμετέχει σε διαγωνσιμούς έχοντας αρκετές διακρίσεις! 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία, τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ μπορείτε να βρείτε στο αρχείο που επισυνάπτεται.

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ενημέρωση-Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας

Νέα από το esos.gr

esos.gr

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία
  • Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Γυμνάσιο Χερσονήσου, όταν μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία τη στιγμή που στόλιζε το δέντρο μαζί με εκπαιδευτικούς και συμμαθητές της.  Η μαθήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, αρχικά μεταφέρθηκε στο αγροτικό ιατρείο της Χερσονήσου, ωστόσο αργότερα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία της. «Τα παιδιά στόλιζαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τι στιγμή που η κόρη μου προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα λαμπιόνια τη χτύπησε το ρεύμα.  Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν λειτούργησε το ρελέ βραχυκυκλώματος στον πίνακα του σχολείου», ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο πατέρας της νεαρής...

  • Η Β. Κορέα επείσθη και ίδρυση ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, ενώ στην Ελλάδα εκκρεμεί λόγω ιδεολογικής θέσης ενός μέρους  της  αντιπολίτευσης, είπε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης , κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα Κυπριακά Πανεπιστήμια, , ενώ ανέφερε τα εξής: Η Κίνα που διοικείται από Κομουνιστικό Κόμμα  έχει ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Για το Βιετνάμ υπήρχε κάτι το οποίο λέγαμε ως ανέκδοτο στις παρέες: Μόνο η Ελλάδα και η Βόρειος Κορέα δεν έχουν μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Ενημερώνω το σώμα ότι η Βόρειος Κορέα έχει Ιδιωτικό  Πανεπιστήμιο. Εμείς ακόμη έχουμε ιδεολογικές θέσεις.Η Κυβέρνηση τς Βορείου Κορέας δεν έχει.  

  • Απόφαση  ένταξη της Πράξης «Επέκταση Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘA» με Κωδικό ΟΠΣ 5222845 στο «ΤΟΜΕΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2021-2025» , προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης. Πατήστε εδώ  για να ανοίξετε την απόφαση Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει    αύξηση των τερματικών σημείων του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων, η οποία  αποτελεί επέκταση υπάρχουσας υποδομής, η οποία συγκροτείται από την κεντρική υποδομή που έχει εγκατασταθεί στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και...

1o ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΥ
 Κλαυδιού πέπερ 1, Ρόδος
Τ.Κ. 85100
Τηλέφωνο : 22410-21545
Fax. : 22410-77201
Email. : mail@1epal-rodou.dod.sch.gr

Vinaora Visitors Counter

115864
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
190
100
1427
112922
1891
8287
115864

Your IP: 10.2.5.13
Server Time: 2023-12-08 16:05:13

Copyright © 2023 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου Rights Reserved.