Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

Νέα & Ανακοινώσεις

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 33
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του 1ου ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ!

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

 

Στο σχολείο μας λειτουργούν 7 τομείς και ο κάθε τομέας περιλαμβάνει διάφορες ειδικότητες. Στις εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζονται συνοπτικά οι τομείς και οι ειδικότητες.

Το ΕΠΑΛ είναι ένα σχολείο με προοπτικές!

Η Α΄ τάξη είναι ίδια με του Γενικού Λυκείου. Στη Β΄ οι μαθητές επιλέγουν κατά την εγγραφή τους τομέα και στη Γ΄ τάξη επιλέγουν πλέον την ειδικότητα που επιθυμούν.

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν απολυτήριο ισότιμο με αυτό του γενικού λυκείου και επιπλέον πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4. Μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία, Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές.

Ακόμη, για έναν απόφοιτο παρέχεται η επιλογή του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας, που περιλαμβάνει εργασία για 4 ημέρες την εβδομάδα (με μισθό και ασφάλιση) και μια ημέρα εργαστηριακό μάθημα στο χώρο του σχολείου. Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 9 μήνες. Μετά την ολοκλήρωσή του και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων οι μαθητευόμενοι αναβαθμίζουν το πτυχίο τους σε επίπεδο 5.

Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης μόνο με το βαθμό του πτυχίου στα διετή προγράμματα των Πανεπιστημίων, τα οποία μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή τους οδηγούν σε πτυχίο επιπέδου 5.

Το σχολείο μας πραγματοποιεί κάθε έτος πληθώρα δραστηριοτήτων και συμμετέχει σε διαγωνσιμούς έχοντας αρκετές διακρίσεις! 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία, τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ μπορείτε να βρείτε στο αρχείο που επισυνάπτεται.

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ενημέρωση-Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας

Νέα από το esos.gr

esos.gr

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία
  • "To πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει τη Δευτέρα στα σχολεία της Θεσσαλίας. Στοίχημά μας να επουλώσουμε γρήγορα τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία και να αποκαταστήσουμε την καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας". Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης κατά την επίσκεψή του σε πλημμυρισμένες, από την τελευταία κακοκαιρία,  σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας, ενώ τόνισε τα εξής: Η Θεσσαλία προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια της. Κι εμείς είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε αυτό να γίνει γρήγορα. Στο 3ο Δημοτικό και στο 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, στο 1ο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Φαλάνης, στο 1ο Δημοτικό, στο 3ο Νηπιαγωγείο , στο Γυμνάσιο, στο ΕΠΑΛ και στο Λύκειο Φαρκαδώνας, στο Νηπιαγωγείο Προδρόμου, στο σχολικό συγκρότημα...

  • Το Προσχέδιο Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία στη χώρα μας Μη Κρατικών Πανεπιστημίων, ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης , το οποίο θα φέρει, προς συζήτηση και έγκριση, σε ένα από τα επόμενα υπουργικά Συμβούλια. Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι το Σχέδιο Νόμου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση , αμέσως μετά την έγκριση από το υπουργικό Συμβούλιο, και να κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με πληροφορίες του esos , το Προσχέδιο Νόμου θα προβλέπει τα εξής: Α. Θα τεθούν συγκεκριμένες διαδικασίες επιλογής και εξέλιξης του ακαδημαϊκού προσωπικού Β. Θα τεθούν   διαδικασίες επιλογής και προαγωγής των...

  • Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων του Λυκείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.). Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ

1o ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΥ
 Κλαυδιού πέπερ 1, Ρόδος
Τ.Κ. 85100
Τηλέφωνο : 22410-21545
Fax. : 22410-77201
Email. : mail@1epal-rodou.dod.sch.gr

Vinaora Visitors Counter

097121
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
47
95
47
95776
4695
1954
97121

Your IP: 10.2.5.13
Server Time: 2023-09-24 10:35:56

Copyright © 2023 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου Rights Reserved.