Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

Την Τετάρτη 15/05/24, μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας (ΒΟΔ1,ΒΟΔ2), με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Παπαδούλη Μαίρη και Χατζηγιάννη Μαρία, συμμετείχαν στη δράση «Προσομοίωση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου. Οι μαθητές/τριες υποδύθηκαν συγκεκριμένους ρόλους ως ευρωβουλευτές και εκφράζοντας με τις εισηγήσεις τους κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (η οποία προέκυψε κατόπιν κλήρωσης),  συζήτησαν ένα σημαντικό θέμα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης.  Η παρουσία και παρουσίαση των μαθητών/τριών ήταν καταπληκτική και απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων. Επιπλέον απέκτησαν εμπειρία και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγχαρητήρια κι από εμάς για την άψογη παρουσία τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κα Δρ Ελευθερία Φτακλάκη, τον Δρ. Γεώργιο Γιακουμάκη και όλους/όλες όσους συμμετείχαν στην άψογη προετοιμασία και υλοποίηση της δράσης και της δυνατότητας που μας δόθηκε να συμμετέχουμε σε αυτήν.

Συγχαρητήρια σε όλους/όλες.

 

Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες και η αφίσα.

 

Σχολική Μονάδα: 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ
Σχολικό έτος: 2023-2024

Σχέδιο Δράσης: Η εικαστική προσέγγιση - αποτύπωση στην πόλη της Ρόδου, της ιστορικής φυσιογνωμίας του Δωδεκανήσιου ήρωα Αλέξανδρου Διάκου, του πρώτου Έλληνα αξιωματικού που έπεσε μαχόμενος στο ελληνοαλβανικό μέτωπο το 1940.
Το Σύνταγμα εθελοντών Δωδεκανησίων.
 Η βιωματική προσέγγιση της ιστορικής γνώσης μέσα από την εικαστική δημιουργία στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, άγαλμα Αλέξανδρου Διάκου - Μανδράκι Ρόδου.
Παρουσίαση της δράσης στα πλαίσια των σχολικών εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο του "ΟΧΙ" 1940 και της Επετείου της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον κορμό της μητέρας Ελλάδας - 7ης Μαρτίου
Άξονας: Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση
Συντονίστρια ομάδας δράσης: Παράσχου Αναστασία, φιλόλογος

 

 

 

 

Για την εθελοντική αιμοδοσία που θα λάβει μέρος την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, οι μαθητές μπορούν να κατεβάσουν την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρώσουν.

 

Ο Διευθυντής, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου σας παρουσιάζουν την συμμετοχή τους στο 3ο διεθνές μαθητικό συνέδριο που διοργάνωσε το ELEMASYN στην Πράγα. Οι μαθητές σε συνεργασία με την συντονίστρια του προγράμματος κυρία Δέσποινα Σωζερίδου υλοποίησαν και παρουσίασαν μια εργασία με τίτλο: «ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ». Μετά από πολλές πρόβες, αφοσίωση και επιμονή κατάφεραν να έχουν ένα άρτιο και πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Οι μαθητές μέσα από αυτή την εμπειρία ανακάλυψαν τα ταλέντα τους και τις δεξιότητες τους. Ξεπέρασαν τα όρια του σχολείου και άνοιξαν τα φτερά τους. Μαζί με τους συνοδούς τους μέσα στο μαγευτικό τοπίο της Πράγας έζησαν αξέχαστες εμπειρίες που έμοιαζαν με ένα ατελείωτο παραμύθι και θα μείνουν ως μία όμορφη ανάμνηση. Εκτός από την παρουσίαση οι μαθητές έκαναν ξεναγήσεις, περιηγήσεις, βόλτες στα κάστρα, στην πόλη και επισκέφθηκαν φανταστικά μουσεία μαθαίνοντας μέσα από αυτά για την ιστορία της πόλης.

Οι συνοδοί καθηγητές ήταν Δέσποινα Σωζερίδου, Μιχάλης Χατζηθεοχάρους και Παπαδόπουλος Σπύρος.

Η ομάδα των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν: Αντώνογλου Θεοδώρα, Αμερικάνου Στέλλα, Αλαφάκη Παναγιώτα, Αγαλιανού Διονυσία, Βαλκάνος Αθανάσιος, Γιορδαμνή Τσαμπίκα, Γκικάκη Χρύσα, Διακοσάββας Σταύρος, Δρακάκης Μανώλης, Ιμάμ-Όγλου Μουσταφά, Κόκας Δημήτρης, Κασιώτη Χριστίνα, Καλλιγάς Θωμάς, Κανύχης Μιχαήλ-Άγγελος, Κίσσα Ειρήνη, Κουτούζου Μιχαέλα, Λέριου Κατίνα, Μαχραμά Κατερίνα, Μαρκάκη Αναστασία, Παπαδοπούλου Σαββίνα, Πλάκα Ενέα, Παλμ-Σαρβανίδου Έμμα, Πατινιώτη Ελευθερία, Παπακωνσταντίνου Μαρία-Ελένη, Τσιρογιάννης Άγγελος, Χατζηαντωνίου Άννα και Χαρτερός Μανώλης.

Επισυνάπτουμε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνέντευξη που έδωσε μια ομάδα μαθητών στο ραδιοφωνικό σταθμό Λυχνάρι για την συμμετοχή τους στο συνέδριο και την μοναδική τους εμπειρία. Μελλοντικός στόχος του σχολείου για την επόμενη σχολική χρονιά είναι η συμμετοχή μας στο 4ο διεθνές μαθητικό συνέδριο που θα λάβει χώρα στην πόλη της Πάδοβα της Ιταλίας αλλά και σε άλλους σχολικούς διαγωνισμούς και προγράμματα.

 

 

 

Στο πλαίσιο δράσεων επαγγελματικής ανάπτυξης και  υποστήριξης των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου την Παρασκευή 05 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή όπου μαθητές των τομέων:

α) Εφαρμοσμένων Τεχνών και 

β) Δομικών Έργων

επισκεφθήκαμε το Βυζαντινό-Εκκλησιαστικό Μουσείο της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού του χωριού Απόλλωνα, λίγο πριν  το τελευταίο στάδιο υλοποίησης και παράδοσής του στους κατοίκους της Ρόδου.
Η κατασκευή ενός μουσείου περιλαμβάνει όλες τις Τεχνικές-Επαγγελματικές Ειδικότητες που αφορούν:

α) Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό

β) Μελέτη εφαρμογής και Οργάνωση υλοποίησης τεχνικών έργων

γ) Γραφιστική επεξεργασία εικόνων για την σχεδιαστική τοποθέτηση των εικόνων

δ) Συντήρηση των έργων Τέχνης και αφιερωμάτων

ε) Ηλεκτρολογικές , Μηχανολογικές και Ψυκτικές εγκαταστάσεις,

ζ) Εφαρμογή Γεωθερμίας για την μείωση της υγρασίας καθώς και

η) Οικοδομική, Εφαρμογές πληροφορικής και σύγχρονων δια δραστικών μέσων

με σκοπό την δημιουργία ενός μουσειολογικού σκηνικού που αφηγείται μια ιστορία όπου θα «αιχμαλωτίσει» το κοινό του, θα διασκεδάσει και θα παίξει με τα δια δραστικά του παιχνίδια.

Επίσης, επισκεφθήκαμε το αρχικό στάδιο υλοποίησης του λαογραφικού μουσείου στο ίδιο χωριό όπου οι μαθητές ανακάλυψαν τον συντονισμό όλων των παραπάνω ειδικοτήτων την στιγμή των επισκευαστικών εργασιών ανακαίνισης του κελύφους του κτηρίου, όπου παλιότερα στεγαζόταν το ελαιοτριβείο (Μάγκανα)της εκκλησίας.

Πολύτιμη ήταν η παρουσία και η προσευχή που αφιέρωσε στους μαθητές ο πάτερ Ηλίας αλλά και των κατοίκων του χωριού όπου μας πρόσφεραν ματσάκια της σταυροπροσκύνησης  που ετοίμαζαν για την γιορτή της εκκλησίας του χωριού τους σε δυο μέρες, την 7η Απριλίου 2024.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σησαμάκη Νίκου, δημιουργό των μουσείων και υπεύθυνο του πολιτισμικού εργαστηρίου ΑΕΝΑΟΝ, το τεχνικό προσωπικό του Μουσείου και τους κατοίκους του χωριού που μας καλοδέχτηκαν, ξενάγησαν και μας διευκόλυναν στο έργο μας.


Συνοδοί εκδρομής
Τσικνάκη Αικατερίνη και Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών
Λυκάκη Άννα, Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

 

 

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ενημέρωση-Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας

Νέα από το esos.gr

esos.gr - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία
  • Ενημερώνουμε τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ότι το σχολικό έτος 2024-25 είναι διαθέσιμο για εργασία στο ΠΣ myschool.  Οι σχολικές μονάδες τύπου ΓΕΛ/ΕΠΑΛ όπως και τα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Νηπιαγωγεία δε θα μπορούν να εγγράψουν νέους μαθητές, καθώς το σύνολο αυτών θα προκύψει από τα δεδομένα που θα αποσταλούν από το σύστημα e-eggrafes και αντίστοιχα από το σύστημα proti-eggrafi του ΥΠΑΙΘA στο myschool.  Επομένως, τη δεδομένη χρονική στιγμή οι νέες εγγραφές θα είναι απενεργοποιημένες για αυτές τις σχολικές μονάδες. 

  • Ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών που συμμετείχαν στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία,  στους οι γονείς ή κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια των μαθητών ή έχει εξουσιοδοτηθεί νομίμως, εφόσον οι ανωτέρω  επιθυμούν να λάβουν γνώση, ορίζονται με απόφαση της  Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.

  • Το Σάββατο 29/06/2024 και την Κυριακή 30/06/2024 θα διεξαχθούν οι Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) 1ης περιόδου 2024, τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος των εξετάσεων.

1o ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΥ
 Κλαυδιού πέπερ 1, Ρόδος
Τ.Κ. 85100
Τηλέφωνο : 22410-21545
Fax. : 22410-77201
Email. : mail@1epal-rodou.dod.sch.gr

Vinaora Visitors Counter

149516
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
14
67
14
148772
1468
5472
149516

Your IP: 10.2.5.13
Server Time: 2024-06-16 04:45:54