Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Φοίτηση & Εγγραφές

Στο 1ο ΕΠΑΛ  Ρόδου λειτουργούν 9 τομείς και 14 ειδικότητες, ενώ στις κτιριακές του εγκαταστάσεις διαθέτει Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) με εξοπλισμένα,  εργαστήρια όπου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν στο πρακτικό μέρος της ειδικότητάς τους.

Οι   τομείς και οι ειδικότητες  που λειτουργούν τώρα στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ρόδου, διαφέρουν απο αυτές της  ΕΠΑ.Σ. & βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση  με τις μελλοντικές  επιλογές των σπουδαστών της Α΄ τάξης του   ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου.

Προϋποθέσεις εγγραφής

Στην Α΄τάξη ΕΠΑ.Λ. εγγράφονται:

 • Κάτοχοι απολυτηρίου γυμνασίου ή ενδεικτικού Γ΄ τάξης παλαιού εξαταξίου γυμνασίου.
 • Μαθητές της Α΄ τάξης  παρελθόντων ετών των Γ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ., Τ.Ε.Λ. ,Ε.Λ. ή ΛΕΝ.
 • Μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου κύκλου των Τ.Ε.Ε.
 • Μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης των Τ.Ε.Σ.
 • Μαθητές της Δ΄ τάξης παλαιού εξαταξίου γυμνασίου.
 • Απορριπτόμενοι μαθητές της Α΄τάξης του ΕΠΑ.Λ.
 • Μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Εσπερινού Τ.Ε.Λ. και Τ.Ε.Σ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ. :

 • Αίτηση που συμπληρώνεται στο Σχολείο. Στην αίτηση συμπεριλαμβάνεται α)Υπεύθυνη Δήλωση για την κηδεμονία του μαθητή και β)Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα του μαθητή ή του ίδιου αν είναι ενήλικος σχετικά με τον κύκλο σπουδών που θα ακολουθήσει.
 • Πρωτότυπο Απολυτήριο Γυμνασίου ή ενδεικτικό Γ΄ τάξης παλαιού εξαταξίου Γυμνασίου(ή επικυρωμένο αντίγραφο Πτυχίου ή Πιστοποιητικό σπουδαστικής κατάστασης από το σχολείο όπου φοιτούσε ο μαθητής).
 • Φωτοτυπία ταυτότητας ή Πιστοποιητικό γέννησης του δήμου ή της κοινότητας όπου είναι γραμμένος ο μαθητής, εφόσον δεν έχει αστυνομική ταυτότητα.
 • 2 φωτογραφίες.
 • Υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/86 του κηδεμόνα του μαθητή ή του ίδιου αν είναι ενήλικος σχετικά με τη διπλή φοίτηση του μαθητή.

Εφόσον ο μαθητής που επιθυμεί να εγγραφεί είναι αλλοδαπός απαιτούνται επίσης:

Α) Μετάφραση του απολυτηρίου τίτλου που καταθέτει ο μαθητής προκειμένου να εγγραφεί,

Β) Ισοτιμία απολυτηρίου τίτλου από το γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

Γ) Πιστοποιητικό γεννήσεως μεταφρασμένο.

Μετά την υποβολή αίτησης εγγραφής απαιτείται Ατομικό δελτίο υγείας για το μάθημα Φυσικής Αγωγής

Διέξοδοι μετά τη φοίτηση στα ΕΠΑ.Λ.

Διάρκεια φοίτησης: τρία έτη

Οι απόφοιτοι της Γ΄τάξης των ΕΠΑ.Λ. έχουν τη δυνατότητα:

Ως κάτοχοι απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου

 • Να εισαχθούν σε σχολές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας.
 • Να εργαστούν στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή να αυτοαπασχοληθούν.

Ως κάτοχοι πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου επιπέδου 3

 • Να λάβουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.
 • Να αποκτήσουν επαγγελματική εξειδίκευση μετά τη φοίτηση σε μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), με εγγραφή κατά προτεραιότητα σε τμήματα αντίστοιχης ή ανάλογης ειδικότητας με αυτή του πτυχίου τους.

(Οι προαγόμενοι της Α΄τάξης  των ΕΠΑ.Λ. μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Β΄τάξη του ΓΕ.Λ.  ή στην Α΄τάξη  των ΕΠΑ.Σ.)

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ενημέρωση-Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας

Νέα από το esos.gr

esos.gr

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία
 • Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Γυμνάσιο Χερσονήσου, όταν μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία τη στιγμή που στόλιζε το δέντρο μαζί με εκπαιδευτικούς και συμμαθητές της.  Η μαθήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, αρχικά μεταφέρθηκε στο αγροτικό ιατρείο της Χερσονήσου, ωστόσο αργότερα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία της. «Τα παιδιά στόλιζαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τι στιγμή που η κόρη μου προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα λαμπιόνια τη χτύπησε το ρεύμα.  Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν λειτούργησε το ρελέ βραχυκυκλώματος στον πίνακα του σχολείου», ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο πατέρας της νεαρής...

 • Η Β. Κορέα επείσθη και ίδρυση ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, ενώ στην Ελλάδα εκκρεμεί λόγω ιδεολογικής θέσης ενός μέρους  της  αντιπολίτευσης, είπε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης , κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα Κυπριακά Πανεπιστήμια, , ενώ ανέφερε τα εξής: Η Κίνα που διοικείται από Κομουνιστικό Κόμμα  έχει ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Για το Βιετνάμ υπήρχε κάτι το οποίο λέγαμε ως ανέκδοτο στις παρέες: Μόνο η Ελλάδα και η Βόρειος Κορέα δεν έχουν μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Ενημερώνω το σώμα ότι η Βόρειος Κορέα έχει Ιδιωτικό  Πανεπιστήμιο. Εμείς ακόμη έχουμε ιδεολογικές θέσεις.Η Κυβέρνηση τς Βορείου Κορέας δεν έχει.  

 • Απόφαση  ένταξη της Πράξης «Επέκταση Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘA» με Κωδικό ΟΠΣ 5222845 στο «ΤΟΜΕΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2021-2025» , προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης. Πατήστε εδώ  για να ανοίξετε την απόφαση Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει    αύξηση των τερματικών σημείων του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων, η οποία  αποτελεί επέκταση υπάρχουσας υποδομής, η οποία συγκροτείται από την κεντρική υποδομή που έχει εγκατασταθεί στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και...

1o ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΥ
 Κλαυδιού πέπερ 1, Ρόδος
Τ.Κ. 85100
Τηλέφωνο : 22410-21545
Fax. : 22410-77201
Email. : mail@1epal-rodou.dod.sch.gr

Vinaora Visitors Counter

115779
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
105
100
1342
112922
1806
8287
115779

Your IP: 10.2.5.13
Server Time: 2023-12-08 13:54:33

Copyright © 2023 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου Rights Reserved.