Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

Καλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο του 1ου ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ!

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

 

Στο σχολείο μας λειτουργούν 7 τομείς και ο κάθε τομέας περιλαμβάνει διάφορες ειδικότητες. Στις εικόνες που ακολουθούν παρουσιάζονται συνοπτικά οι τομείς και οι ειδικότητες.

Το ΕΠΑΛ είναι ένα σχολείο με προοπτικές!

Η Α΄ τάξη είναι ίδια με του Γενικού Λυκείου. Στη Β΄ οι μαθητές επιλέγουν κατά την εγγραφή τους τομέα και στη Γ΄ τάξη επιλέγουν πλέον την ειδικότητα που επιθυμούν.

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν απολυτήριο ισότιμο με αυτό του γενικού λυκείου και επιπλέον πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4. Μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία, Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές.

Ακόμη, για έναν απόφοιτο παρέχεται η επιλογή του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας, που περιλαμβάνει εργασία για 4 ημέρες την εβδομάδα (με μισθό και ασφάλιση) και μια ημέρα εργαστηριακό μάθημα στο χώρο του σχολείου. Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 9 μήνες. Μετά την ολοκλήρωσή του και κατόπιν επιτυχών εξετάσεων οι μαθητευόμενοι αναβαθμίζουν το πτυχίο τους σε επίπεδο 5.

Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης μόνο με το βαθμό του πτυχίου στα διετή προγράμματα των Πανεπιστημίων, τα οποία μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή τους οδηγούν σε πτυχίο επιπέδου 5.

Το σχολείο μας πραγματοποιεί κάθε έτος πληθώρα δραστηριοτήτων και συμμετέχει σε διαγωνσιμούς έχοντας αρκετές διακρίσεις! 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία, τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ μπορείτε να βρείτε στο αρχείο που επισυνάπτεται.

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ενημέρωση-Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας

Νέα από το esos.gr

esos.gr

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία
  • To Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) “Προηγμένη Μηχανική Ενεργειακών Συστημάτων – Advanced Engineering of Energy Systems”, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η εμβάθυνση σε προηγμένες μεθόδους ανάλυσης, σχεδιασμού, βελτιστοποίησης και ελέγχου ενεργειακών συστημάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίησή τους σε καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον ενεργειακές εφαρμογές, καθώς και τη συμβολή τους στη διάδοση αυτών. Σκοπός του Προγράμματος είναι να εξοπλίσει τους φοιτητές με τις προηγμένες διεπιστημονικές δεξιότητες που απαιτούνται για το σχεδιασμό, τη βελτιστοποίηση, και...

  • Του Θεόφιλου Τραπεζανλίδη Κάτι δεν καταλαβαίνω καλά. Διαβάζω την πρόσκληση για την πλήρωση υποδιευθυντών και προσπαθώ ανεπιτυχώς να κατανοήσω αρκετά της σημεία. Κάθομαι και γράφω με την κρυφή ελπίδα ότι θα τα αποσαφηνίσω, αλλά ταυτόχρονα έχω και μια βεβαιότητα ότι αυτό δεν θα συμβεί. Δεν πειράζει όμως. Ας τα γράψω για να είναι κάπως δομημένα, ώστε να τα επικοινωνήσω με φίλους. Άλλωστε, η αυθεντική επικοινωνία είναι ίσως η λύτρωση για το ό,τι. Πάμε λοιπόν. Σε μια πρώτη γενική σκέψη διαπιστώνω το εξής. Η επιλογή των υποδιευθυντών γίνεται μέσω δύο πυλώνων και την τελική ευθύνη της επιλογής φέρει ένας τρίτος. Πιο καθαρά, έχουμε το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής της παρ. 9 του άρθρου 37 του ν. 4823/2021 (Α’ 136) με βάση τα κριτήρια της παρ. 2 του άρθρου 32 του ως...

  • Του καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτρη  Κουτσογιάννη Η ευρεία διάδοση των διαλογικών περιβαλλόντων Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ), όπως το Chat GPT, έχει προκαλέσει ήδη μεγάλης έκτασης συζητήσεις στο τύπο αλλά και έντονο προβληματισμό στην επιστημονική  βιβλιογραφία ως προς το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν ή όχι στην εκπαίδευση. Το ενδιαφέρον είναι εύλογο, αφού τα συγκεκριμένα περιβάλλοντα έρχονται να υποσκάψουν τα θεμέλια στα οποία στηρίζεται το σχολείο ως τώρα, τον έλεγχο δηλαδή της προόδου των παιδιών με βάση τις γνώσεις που αποκτούν στα διάφορα διδακτικά αντικείμενα. Με μια πρόχειρη ανάγνωση των ερωτήσεων που τίθενται στα σχολικά βιβλία και στις πανελλήνιες εξετάσεις των περισσότερων διδακτικών αντικειμένων, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι σε πολύ μικρό χρονικό...

1o ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΥ
 Κλαυδιού πέπερ 1, Ρόδος
Τ.Κ. 85100
Τηλέφωνο : 22410-21545
Fax. : 22410-77201
Email. : mail@1epal-rodou.dod.sch.gr

Vinaora Visitors Counter

097522
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
131
317
448
95776
5096
1954
97522

Your IP: 10.2.5.13
Server Time: 2023-09-25 08:20:19

Copyright © 2023 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου Rights Reserved.