Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

Ειδικότητα Γραφικών τεχνών

Η ειδικότητα Γραφικών Τεχνών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών απευθυνεται σε εκείνους τους μαθητές που οι προτιμήσεις ξεφεύγουν από τους τυπικά τεχνικούς τομείς και ενδιαφέρονται για τα επαγγέλματα που συνδυάζουν την τεχνική με την τέχνη.

Ο γραφίστας με την αισθητική του καλλιέργεια και τις συνθετικές του ικανότητες θα δημιουργήσει και θα προτείνει γραφίστικες ιδέες λύσεις, για θέματα που σχετίζονται με απαιτήσεις της αγοράς και του εμπορίου.

Ο γραφίσταςείναι ο δημιουργός της έντυπης επικοινωνίας, που με τη σαφή­νεια και την πειθώ του εικαστικού του μηνύματος προβάλλει στο κοινό προϊόντα και υπηρεσίες. Ο γραφίστας θα μάθει να σχεδιάζει: διαφημιστικές καταχωρήσεις, αφίσες, εξώφυλλα βιβλίων, διαφημιστικά φυλλάδια κ.λ.π. Στην εποχή μας το επάγγελμα του γραφίστα είναι από τα πλέον σύγχρονα και του προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για να υλοποιήσει δημιουργικά τις ιδέες του.

Ο Α' κύκλος σπουδών στην Α' τάξη περιλαμβάνει μαθήματα γενικών γνώσεων για όλες τις κατευθύνσεις του Τομέα, ενώ στη Β Τάξη ακολουθούν μαθήματα εξειδίκευσης.

Η κατάρτιση των μαθητών, ολοκληρώνεται στο Β' κύκλο σπουδών

  • με την εξειδίκευση των μαθητών στις εκτυπωτικές και βιβλιοδετικές μεθόδους,
  • με τη διαδικασία παραγωγής ενός εντύπου σε φιλμ, αλλά και
  • τη δημιουργία σελίδων, φυλλαδίων και εντύπων με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων πληροφορικής.

Οι απόφοιτοι του Τομέα μπορούν

  • Να εισαχθούν στα ΤΕΙ στα τμήματα Γραφικών Τεχνών, Διακοσμητικής, Φωτογραφίας, Συντήρηση Έργων Τέχνης κα..
  • Να εργασθούν ως ελεύθερος επαγγελματίας σε δικό τους εργαστήριο
  • Να εργασθούν ως μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα (σε εκδοτικούς οίκους, διαφημιστικά γραφεία, τυπογραφεία κ.λ.π)

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ενημέρωση-Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας

Νέα από το esos.gr

esos.gr

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία
  • Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Γυμνάσιο Χερσονήσου, όταν μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία τη στιγμή που στόλιζε το δέντρο μαζί με εκπαιδευτικούς και συμμαθητές της.  Η μαθήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, αρχικά μεταφέρθηκε στο αγροτικό ιατρείο της Χερσονήσου, ωστόσο αργότερα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία της. «Τα παιδιά στόλιζαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τι στιγμή που η κόρη μου προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα λαμπιόνια τη χτύπησε το ρεύμα.  Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν λειτούργησε το ρελέ βραχυκυκλώματος στον πίνακα του σχολείου», ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο πατέρας της νεαρής...

  • Η Β. Κορέα επείσθη και ίδρυση ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, ενώ στην Ελλάδα εκκρεμεί λόγω ιδεολογικής θέσης ενός μέρους  της  αντιπολίτευσης, είπε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης , κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα Κυπριακά Πανεπιστήμια, , ενώ ανέφερε τα εξής: Η Κίνα που διοικείται από Κομουνιστικό Κόμμα  έχει ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Για το Βιετνάμ υπήρχε κάτι το οποίο λέγαμε ως ανέκδοτο στις παρέες: Μόνο η Ελλάδα και η Βόρειος Κορέα δεν έχουν μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Ενημερώνω το σώμα ότι η Βόρειος Κορέα έχει Ιδιωτικό  Πανεπιστήμιο. Εμείς ακόμη έχουμε ιδεολογικές θέσεις.Η Κυβέρνηση τς Βορείου Κορέας δεν έχει.  

  • Απόφαση  ένταξη της Πράξης «Επέκταση Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘA» με Κωδικό ΟΠΣ 5222845 στο «ΤΟΜΕΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2021-2025» , προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης. Πατήστε εδώ  για να ανοίξετε την απόφαση Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει    αύξηση των τερματικών σημείων του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων, η οποία  αποτελεί επέκταση υπάρχουσας υποδομής, η οποία συγκροτείται από την κεντρική υποδομή που έχει εγκατασταθεί στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και...

1o ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΥ
 Κλαυδιού πέπερ 1, Ρόδος
Τ.Κ. 85100
Τηλέφωνο : 22410-21545
Fax. : 22410-77201
Email. : mail@1epal-rodou.dod.sch.gr

Vinaora Visitors Counter

115877
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
203
100
1440
112922
1904
8287
115877

Your IP: 10.2.5.13
Server Time: 2023-12-08 16:18:24

Copyright © 2023 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου Rights Reserved.