Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

1ο ΕΠΑΛ Ρόδου

Ο απόφοιτος της ειδικότητας "Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων - Αρχιτεκτονικής Τοπίου" είναι ικανός να πραγματοποιεί βασικούς χειρισμούς και καλλιεργητικές τεχνικές στον τομέα της φυτοτεχνίας και συγκεκριμένα σε φυτώρια, θερμοκήπια κ.λπ. για την παραγωγή ανθοκηπευτικών κυρίως καλλιεργειών. Ασχολείται επίσης με την διακίνηση προϊόντων φυτοτεχνίας και εκτελεί εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού σε φυτωριακές και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις. Τέλος, ασχολείται με την αρχιτεκτονική τοπίου στον τομέα της εγκατάστασης και της συντήρησης πρασίνου.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Φυτοτεχνία - Φυτοπροστασία
  • Ανθοκηπευτικές καλλιέργειες
  • Θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις
  • Στοιχεία αρχιτεκτονικής τοπίου
 • Γεωργική οικονομία και πολιτική

Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να απασχοληθεί σε:

  • Επιχειρήσεις φυτοτεχνικών έργων του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα
  • Οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης
  • Γεωτεχνικές επιχειρήσεις οργάνωσης και συντήρησης του πρασίνου των αστικών και περιαστικών χώρων (άλση, πάρκα, πλατείες, πεζόδρομοι, δενδροστοιχίες, αρχαιολογικοί χώροι και γενικώς χώροι αναψυχής)
  • Επιχειρήσεις διακίνησης και εμπορίας υλικών φυτοτεχνίας και συναφών εξοπλισμών
  • Θερμοκηπιακές επιχειρήσεις
  • Καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων
  • Φυτώρια
 • Ανθοκομικά καταστήματα

 

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ενημέρωση-Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας

Νέα από το esos.gr

esos.gr

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία
 • Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Γυμνάσιο Χερσονήσου, όταν μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία τη στιγμή που στόλιζε το δέντρο μαζί με εκπαιδευτικούς και συμμαθητές της.  Η μαθήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, αρχικά μεταφέρθηκε στο αγροτικό ιατρείο της Χερσονήσου, ωστόσο αργότερα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο ΠΑΓΝΗ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία της. «Τα παιδιά στόλιζαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τι στιγμή που η κόρη μου προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα λαμπιόνια τη χτύπησε το ρεύμα.  Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν λειτούργησε το ρελέ βραχυκυκλώματος στον πίνακα του σχολείου», ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο πατέρας της νεαρής...

 • Η Β. Κορέα επείσθη και ίδρυση ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, ενώ στην Ελλάδα εκκρεμεί λόγω ιδεολογικής θέσης ενός μέρους  της  αντιπολίτευσης, είπε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης , κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα Κυπριακά Πανεπιστήμια, , ενώ ανέφερε τα εξής: Η Κίνα που διοικείται από Κομουνιστικό Κόμμα  έχει ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Για το Βιετνάμ υπήρχε κάτι το οποίο λέγαμε ως ανέκδοτο στις παρέες: Μόνο η Ελλάδα και η Βόρειος Κορέα δεν έχουν μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Ενημερώνω το σώμα ότι η Βόρειος Κορέα έχει Ιδιωτικό  Πανεπιστήμιο. Εμείς ακόμη έχουμε ιδεολογικές θέσεις.Η Κυβέρνηση τς Βορείου Κορέας δεν έχει.  

 • Απόφαση  ένταξη της Πράξης «Επέκταση Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘA» με Κωδικό ΟΠΣ 5222845 στο «ΤΟΜΕΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2021-2025» , προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης. Πατήστε εδώ  για να ανοίξετε την απόφαση Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει    αύξηση των τερματικών σημείων του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων, η οποία  αποτελεί επέκταση υπάρχουσας υποδομής, η οποία συγκροτείται από την κεντρική υποδομή που έχει εγκατασταθεί στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και...

1o ΕΠΑ.Λ ΡΟΔΟΥ
 Κλαυδιού πέπερ 1, Ρόδος
Τ.Κ. 85100
Τηλέφωνο : 22410-21545
Fax. : 22410-77201
Email. : mail@1epal-rodou.dod.sch.gr

Vinaora Visitors Counter

115770
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
96
100
1333
112922
1797
8287
115770

Your IP: 10.2.5.13
Server Time: 2023-12-08 13:46:07

Copyright © 2023 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου Rights Reserved.